Håll Rindö Rent

Favorit i repris! Nu har du chansen att göra något riktigt meningsfullt söndag den 10 oktober. Håll Rindö Rent-dagen är en kraftsamling för att värna vår miljö där vi under några timmar plockar bort så mycket skräp vi bara kan från vår närmiljö. Som bonus får vi röra på oss och träffas tillsammans utomhus. Gammal som ung, snabb eller flanerandes – alla är välkomna, och välbehövda!

SÅ GÅR DET TILL
  • Anmäl dig gärna till eventet på facebook så att vi får en föraning om hur många som kommer.
  • Klockan 9.00 tänder vi eldkorgarna utanför Överkstan och samlas för uppsnack och info. Veden är sponsrad av Erik Drakenberg. Från starten och resten av eventet kan du köpa kaffe från Archipelago Coffee som sponsrar genom att skänka pengarna från försäljningen till barnens insamling hos WWF för Rädda Östersjön.
  • Plasthandskar och soppåsar sponsrade av Vasallen finns utanför Överkstan till alla anmälda. Vill du utgå från en annan del av ön på söndag morgon kan du hämta plasthandskar och soppåsar i förväg på Överkstans altan. Vi ställer ut dem torsdag 7 oktober klockan 8.00 och låter dem stå fram till eventet.
  • I anslutning till Överkstan kommer det på söndagen finnas container/släp som Tornstaden sponsrat och Tobek fixar. Lägg allt skräp från skräpplockningen nedanför den så kan vi efter dagens slut packa ytan på bästa sätt så att allt får plats.
  • Runtom på ön kommer det att finnas ett antal uppsamlingsplatser för skrymmande skräp. Vi återkommer med karta på var de finns (vi försöker täcka in hela ön). Hittar du skräp som är för stort/tungt för att ta till containern/släpet utanför Överkstan så lämnar du det istället vid någon av uppsamlingsplatserna. Gör ditt bästa för att hålla det snyggt runt uppsamlingsplatsen. Tobek sponsrar med att hämtar upp allt skräp när dagen är slut och Solna Marin hämtar upp skräp vattenvägen.
  • Äger du en torrdräkt eller våtdräkt (det är kallt i vattnet i oktober) så kan du låna kajak eller sup-bräda sponsrat av Lekhagen i Överkstan för att plocka skräp vattenvägen. Anmäl önskemål till hello@overkstan.se i så fall.
  • Från klockan 11.00 tills eventet slutar för dagen klockan 14.00 står Syrran & Jag i Överkstan och säljer gofika och smarrig lunchsoppa till alla skärpplockare. Mäklarhuset har ordnat så att trubaduren Karl sjunger sköna låtar under lunchen. Alla som plockar skräp får dessutom en värdcheck från restaurang Batteriet.
  • Under dagen vill vi uppmuntra alla att stötta barnens insamling till WWF och Rädda Östersjön och i största allmänhet fira våra gemensamma insatser. 
  • I november förra året då vi hade eventet första gången samlade alla som kom (ca 60 öbor) tillräckligt med skräp för att fylla två containrar. Så kraften finns. Heja alla som gör ön ännu finare och naturen gladare! Har du facebook kan du kika på bilder från november-eventet här.
Frågor och glada tillrop mejlas till hello@overkstan.se
 
Väl mött! /Projektgruppen genom Lena Norrman & Susanne Öberg
 
I stolt samarbete med Överkstan, Projektkoordinator, Tornstaden, Tobek, Vasallen, Solna Marin, Archipelago Coffee, Syrran & Jag, Mäklarhuset, Erik Drakenberg, Batteriet och Lekhagen. Vill ni också vara med och bidra? Hör av er till oss på hello@overkstan.se!