Evenemangsdetaljer


Främja den biologiska mångfalden genom att planera en klimatsmart trädgård/terrass/balkong

Hur kan vi göra våra trädgårdar nyttiga för klimatet och miljön samtidigt som de ger oss en plats att njuta, leka och koppla av i? Vi går igenom vad biologisk mångfald är och hur den är avgörande för de ekosystemtjänster som naturen gör för oss människor.

 

Johanna Karlén är trädgårdsingenjör med många års erfarenhet från odling, plantering och planering från bl a Plantagen och driver numer eget under namnet Bioinspira vars vision är att bevara den biologiska mångfalden. Den 23 maj föreläser hon i Överkstan.

Vi går igenom viktiga faktorer att få in våra trädgårdar som tex, vilka blommor som lockar bin och humlor, boplatser för nyttodjuren och varför det är bra att ha lite ostädat. Johanna visar några exempel på inspirerande och nyttiga planteringar i kruka och ger råd för bästa hållbarhet. Eftersom jorden är grunden till allt vi odlar kommer Johanna även prata om vikten av en god jord och hur vi själva kan göra för att förbättra den genom kökskompostering med Bokashitekniken.

Under kvällen serveras vegetarisk soppa med tillbehör, bröd och ost. För er som vill finns vin, öl och alkoholfritt alternativ att köpa till förmånligt pris på plats. Efter maten serveras kaffe och kaka. (Observera att vi endast har swish som betalningsalternativ.)

När: torsdag 23 maj kl 18–21
Var: Överkstan, byggnad 247 i Rindö Hamn (59.391562, 18.433973)
Pris: 250 kr för föreläsning, sopp-middag med bröd och kaffe & kaka.

Anmälan

Mejla din anmälan till hello@overkstan.se och swish:a 250 kr/person till 123 542 18 13 (Gnå Sweden/Lekhagen) senast tisdag 21 maj. Anmälan är bindande. Ange gärna om du har balkong, trädgård eller terrass. Begränsat antal platser så först till kvarn gäller 🙂

Överkstan i samarbete med